Themabijeenkomst KBO Bemmel-Doornenburg over de WMO en LOA

 • 5 juni 2024

Op woensdag 19 juni organiseert Seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg een themabijeenkomst over de Wmo en de Lingewaardse Ouderen Adviseurs.


lees verder

KBO Lentefeest in Bemmel

 • 19 april 2024

Woensdagmiddag, 17 april, was het een sombere, regenachtige middag in Bemmel. Maar binnen in de Theaterkerk was het gezellig, lekker warm en leek het wel lente. De Seniorenvereniging Bemmel-Doornenburg organiseerde daar haar Lentefeest.


lees verder

Koffieochtenden KBO / SAB in De Kinkel in Bemmel

 • 17 april 2024

Drinkt u elke ochtend in uw eentje een kopje koffie of thee?
Dat is toch niet leuk?!
Kom Bij Ons op elke 3e dinsdag van de maand om 10.30 uur in De Kinkel (m.u.v. de maand juli i.v.m. Vierdaagse). Dat is veel gezelliger! 


lees verder

Voorlichtingsmiddag valpreventie KBO en SAB goed bezocht

 • 22 maart 2024

Vanuit de gedachte ‘voorkomen is beter dan genezen’ organiseerde Seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg en SAB in samenwerking met Fysiotherapie Fitpunt een ‘Voorlichtingsmiddag Valpreventie’ op dinsdag 19 maart.


lees verder

Informatiemiddag digitale veiligheid

 • 18 maart 2024

Wilt u weten hoe u uw (online) veiligheid kunt verbeteren? Laat u niet voor de gek houden door bijvoorbeeld babbeltrucs.
Wij nodigen u van harte uit voor de informatiebijeenkomst op dinsdag 2 april 2024.


lees verder

Rimpelloze Rimpelzitting

 • 22 februari 2024

Een bomvolle Theaterkerk heeft op carnavalsdinsdag kunnen genieten van de Rimpelzitting, perfect georganiseerd door de Opperstalmeesters van De Blauwe Pony en mede mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsoren. 


lees verder

Nieuwjaarsreceptie

 • 30 januari 2024

Op zaterdag 13 januari hield onze vereniging haar nieuwjaarsreceptie. Veel mensen waren op de uitnodiging ingegaan en ontmoetten elkaar in een ontspannen sfeer.
 


lees verder

Koffie-ochtenden in 2024

 • 9 januari 2024

Ook in 2024 organiseert Seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg in samenwerking met Stichting Senioren Actief Bemmel weer gezellige contactmomenten, waarbij men intussen van een vers kopje koffie of thee kan genieten.


lees verder

Kerstviering 2023

 • 19 december 2023

Het was mooi om elkaar weer te kunnen ontmoeten op donderdag 14 december j.l. 
Met plezier en gezelligheid konden we de jaarlijkse kerstmiddag voor de leden van onze vereniging weer organiseren.


lees verder

KBO-Ontmoetingsmiddag in Doornenburg

 • 1 december 2023

Na een onderbreking van een aantal jaren werd er door onze Seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg weer een ontmoetingsmiddag georganiseerd voor haar leden uit de dorpskernen Doornenburg, Gendt en Angeren. Deze bijeenkomst werd op woensdag 29 november weer gehouden in het Ontmoetingscentrum in Doornenburg.


lees verder

Vrijwilligers bijeenkomst KBO Bemmel-Doornenburg

 • 1 december 2023

Op  donderdag 23 november heeft onze seniorenvereniging een vrijwilligers bijeenkomst georganiseerd. Het was een mooie gelegenheid om alle ruim honderd vrijwilligers samen te brengen om hun inzet en toewijding te vieren.


lees verder

Workshop pottenbakken

 • 1 december 2023

Bij het Ambacht in Haalderen

We hebben weer een echt doe-uitje voor onze leden: Creatief met klei.
Met dit uitje gaan we 2 uur kleien bij Het Ambacht in Haalderen. Hier krijgen we les van de bevlogen pottenbakker Bart Janssen in het maken van een pot of vaas van klei op een echte draaischijf.


lees verder

Dag van de Ouderen

 • 10 oktober 2023

Op 4 oktober organiseerden de seniorenvereniging KBO en de SAB in de binnentuin van de Gouden Appel weer de Dag van de Ouderen. Twee vliegen in één klap: in de ‘Week tegen de eenzaamheid’ een extra dag om aandacht te geven aan de ouderen, bij wie eenzaamheid ook een veel voorkomend probleem is.


lees verder

4 oktober - Dag van de ouderen

 • 17 september 2023

Op 4 oktober organiseert Seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg in samenwerking met het SAB de Dag van de Ouderen. Deze dag, die in het teken staat van de Week van de Ontmoeting, vindt plaats in de sfeervolle binnentuin van de Gouden Appel in Bemmel. Het begint allemaal om 14:30 uur, maar voel je vrij om al vanaf 14:00 uur binnen te komen.


lees verder

Dagtocht Utrechtse Vecht

 • 2 augustus 2023

Na het succes van vorig jaar hebben de seniorenvereniging KBO, de SAB en de Zonnebloem dit jaar weer een dagtocht georganiseerd. Op 1 augustus stonden drie luxe touringcars van de Betuwe Express gastvrij te wachten bij de Gouden Appel. In een mum van tijd waren 165 passagiers ingeladen en vertrok de stoet om via een prachtige route door de Betuwe en de Utrechtse Heuvelrug het plaatsje Maarssen te bereiken. Onderweg werden deelnemers door de chauffeurs gezellig bijgepraat met allerlei wetenswaardigheden over van alles wat onderweg op de route langs kwam.


lees verder

Geslaagde koffieochtenden KBO-Bemmel en SAB

 • 31 juli 2023

Afgelopen periode heeft onze Seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg in samenwerking met Stichting Senioren Actief Bemmel gezellige koffie-ochtenden verzorgd, waarbij men intussen van een vers kopje koffie of thee kon genieten.


lees verder

GESLAAGD LENTEFEEST KBO BEMMEL-DOORNEBURG!

 • 29 juni 2023

Op woensdag 24 mei was het Lentefeest van de Seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg een feit. Eindelijk mochten we weer het Lentefeest vieren. Het thema was deze keer: Back tot he Sixties!


lees verder

Dagtocht senioren uit Bemmel, Haalderen en Ressen

 • 28 juni 2023

Na de succesvolle dagtocht vorig jaar naar de Biesbosch hebben de SAB, de seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg en de Zonnebloem de handen ineen geslagen om wederom een dagje uit te organiseren.


lees verder

Heeft de Wet Toekomst Pensioenen voor ons Toekomst?

 • 27 mei 2023

Seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg houdt een extra presentatie op dinsdag 6 juni a.s., speciaal voor de "jong-senioren", de leden die overdag aan het werk zijn. Pensioen is binnen onze doelgroep al lang geen onderwerp meer dat een “Zwitserleven”  gevoel oproept, eerder roept het zorg op over onze financiële toekomst. En dan lijken we nu ook aan de vooravond te staan van de invoering van een geheel nieuw pensioenstelsel dat ons allemaal gaat raken.


lees verder

Wandeling door oud-Bemmel

 • 18 mei 2023

De KBO en de SAB hebben samen met de Historische Kring Bemmel-Haalderen-Ressen een informatieve en vooral gezellige middag gehouden met als thema: Een wandeling door oud-Bemmel vanaf je stoel.


lees verder

Eerste koffieochtend goed bezocht

 • 18 mei 2023

Op dinsdag 16 mei werd de eerste koffieochtend van de KBO-SAB gehouden in de Kinkel.


lees verder

Veilig kunnen blijven fietsen

 • 17 mei 2023

7 tips voor ouderen om veilig te kunnen blijven fietsen

Vorig jaar zijn in Nederland 737 mensen om het leven gekomen door een verkeersongeluk. De toename was het sterkst onder fietsers van 75 jaar en ouder, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Bekijk 7 tips om veilig te blijven fietsen.


lees verder

“WANDELEN” DOOR OUD BEMMEL

 • 6 mei 2023

Seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg en de Stichting Senioren Actief Bemmel (SAB) organiseren op dinsdag 16 mei in samenwerking met de Historische Kring Bemmel een bijeenkomst in Cultureel Centrum De Kinkel.


lees verder

HET LENTEFEEST KOMT ER AAN!

 • 19 april 2023

Eindelijk mogen we weer het Lentefeest aankondigen.

Het thema is deze keer: Back tot he Sixties!We gaan er weer een oergezellige middag van maken met medewerking van de Melody Players.
Plezier hebben in het maken van muziek en je toehoorders daarin meenemen, dat is waar een muzikantenhart sneller van gaat kloppen. Deze zes muzikanten voelen dat geweldig aan. Zij zullen ons verrassen met een medley van songs uit de jaren ‘60 en ‘70. De liedjes die door The Melody Players ten gehore worden gebracht zijn stuk voor stuk bekende meezingers. Het belooft een waar feestje te worden.


lees verder

In memoriam Gonny Lamers-Froon

 • 9 april 2023

We wisten al lang dat het met Gonny fysiek niet zo goed ging: een agressieve vorm van Parkinson maakte het haar steeds meer onmogelijk om te functioneren zoals ze dat wilde en gewend was. Het viel haar zwaar om steeds meer dingen te moeten loslaten.


lees verder