Afbeelding bij nieuwsbericht Dagtocht Utrechtse Vecht

Dagtocht Utrechtse Vecht

Na het succes van vorig jaar hebben de seniorenvereniging KBO, de SAB en de Zonnebloem dit jaar weer een dagtocht georganiseerd. Op 1 augustus stonden drie luxe touringcars van de Betuwe Express gastvrij te wachten bij de Gouden Appel. In een mum van tijd waren 165 passagiers ingeladen en vertrok de stoet om via een prachtige route door de Betuwe en de Utrechtse Heuvelrug het plaatsje Maarssen te bereiken. Onderweg werden deelnemers door de chauffeurs gezellig bijgepraat met allerlei wetenswaardigheden over van alles wat onderweg op de route langs kwam.


In Maarssen lagen twee rondvaartboten te wachten en werden we ingescheept en getrakteerd op koffie met iets lekkers.  Ondertussen waren de boten vertrokken voor een tocht van drie-en-een-half uur op de schitterende rivier de Vecht. De kapitein gaf als een volleerde gids tekst en uitleg over alles wat we op beide oevers passeerden en dat was niet mis: prachtige herenhuizen, pittoreske gevels,  theekoepeltjes en theekoepels, teveel om allemaal op te noemen. We kwamen ogen te kort om al dat fraais in ons op te nemen.

De inwendige mens werd ook niet vergeten. Een heerlijk en goed gevuld lunchbuffet stond op de deelnemers te wachten en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Op de terugweg maakten velen gebruik van het bovendek om daar in het zonnetje vanuit een ander gezichtspunt de rivier in ogenschouw te nemen. Bij terugkomst werden de bussen weer opgezocht en reed de stoet via een andere route via Culemborg en Kesteren weer naar Bemmel terug. Hoewel er van allerlei slecht weer voorspeld was, kunnen we alleen maar vaststellen dat Onze Lieve Heer wederom een Bemmelaar is: het weer was voortreffelijk en de paraplu’s konden ingeklapt blijven. En de gezichten en reacties na afloop zeiden genoeg: alom tevredenheid vanwege zo’n fijne dag. Samen een dagje op pad om samen te genieten van het land waarin we leven, samen in de gelegenheid zijn om te praten, saamhorigheid ondervinden en omzien naar elkaar, wat wil je nog meer? De samen organiserende clubs KBO, Zonnebloem en SAB kijken met de deelnemers terug op een fantastische dag! Volgend jaar weer? Wie weet….  
 
Fotoserie(s)
2023-08-01 Dagtocht Utrechtse Vecht

Gepubliceerd op: 2 augustus 2023