Afbeelding bij nieuwsbericht ‘Lingewaardse Duurzaamheidsprijs 2022’ voor onze ‘KBO Dorpsauto’!

‘Lingewaardse Duurzaamheidsprijs 2022’ voor onze ‘KBO Dorpsauto’!

Donderdagavond 6 oktober 2022 hebben wij namens het Bestuur van onze seniorenvereniging de ‘Lingewaardse Duurzaamheidsprijs 2022’  én daarnaast ook nog de ‘Publieksprijs 2022’ in ontvangst mogen nemen voor onze ‘KBO Dorpsauto’!

De ‘Lingewaardse Duurzaamheidsprijs’ wordt sedert 2018 jaarlijks uitgereikt door Lingewaard Energie in samenwerking met de Gemeente LIngewaard voor ‘personen, bedrijven, instanties en initiatieven uit Lingewaard die zich onderscheiden door hun bijdrage aan duurzaamheid in de breedste zin van het woord’.


De jury heeft ten aanzien van onze Dorpsauto unaniem aangegeven dat zij ‘onder de indruk is van de wijze waarop de KBO Bemmel-Doornenburg dit project voor elkaar heeft gekregen. Met het verbeteren van het welzijn van mensen, in dit geval senioren en minder valide ouderen, is een belangrijke bijdrage geleverd aan de duurzaamheid in onze gemeente. Duurzaamheid heeft voor de jury niet alleen betrekking op milieu en energie. Hoewel ook daar aandacht aan gegeven is door de aanschaf van een elektrische Dorpsauto. Onze waardering voor het sociale duurzaamheidsaspect van dit project willen wij graag tot uitdrukking brengen met het toekennen van de Lingewaardse Duurzaamheidprijs 2022.’

Daarnaast zijn wij blij verrast dat ook de ‘Publieksprijs’ van de ‘Lingewaardse Duurzaamheidsprijs 2022’ aan ons is toegekend voor onze ‘KBO Dorpsauto’.

Daarbij werd vermeld: ‘De wijze waarop dit project zorg kan dragen voor sociale duurzaamheid door ouderen die geen vervoer hebben heeft ruim 55% van alle uitgebrachte stemmen opgeleverd’.

Beide prijzen zijn voor ons een waardevolle erkenning door de gemeenschap voor de inzet van onze seniorenvereniging en alle vrijwilligers rond de Dorpsauto.

Dank daarom aan allen die bij hebben gedragen aan het behalen van de ‘Lingewaardse Duurzaamheidsprijs 2022’ voor onze ‘duurzame’ seniorenvereniging! 

Bestuur Seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg

Gepubliceerd op: 7 oktober 2022