Afbeelding bij nieuwsbericht Nominatie Dorpsauto Bemmel

Nominatie Dorpsauto Bemmel

Laat uw stem gelden voor de publieksprijs op de dag van de duurzaamheid.


Onze elektrische Dorpsauto is genomineerd voor de Duurzaamheidsprijs Lingewaard 2022.
Er zijn 14 goede initiatieven aangemeld.  Van deze strijden er 4, waaronder onze Dorpsauto, mee voor de juryprijs. Dat is al een geweldig goede score. Op de uitlag van de juryprijs hebben wij geen invloed. 
Op de publieksprijs hebben we deze invloed wel. Dus als u vindt dat onze dorpsauto moet winnen breng dan vóór 26 september uw stem uit.
De Dorpsauto is inmiddels een heel belangrijk contactmiddel geworden in onze dorpsgemeenschap. Met de auto worden dan ook veel mensen van de inmiddels bekende doelgroep, op afspraak van en naar allerlei adressen binnen de dorpskernen Bemmel, Haalderen en Ressen vervoerd. Dit tot grote tevredenheid van onze ”klanten”. Onze senioren moeten mobiel blijven ook al hebben zij zelf geen vervoer.
Het is heel belangrijk dat er aandacht blijft voor onze Dorpsauto. Door de zichtbaarheid van de auto, in welke publicatie dan ook, wordt het makkelijker om voor het volgend jaar makkelijker sponsoren en vrijwilligers te krijgen en vooral te houden.
Uw stem is dan ook van groot belang.

Je kunt tot en met 26 september stemmen op je favoriet via duurzaamheidsprijs@lingewaardenergie.nl. De winnaar van de juryprijs wordt bepaald door:

  • Maarten van de Bos (Wethouder Duurzaamheid)
  • Frauke Kregting (gemeente Lingewaard)
  • Frans van Herwijnen (Lingewaard Energie)
  • Edzo Oosterhuis (Lingewaard Energie)


De winnaars van de jury- en publieksprijs worden tijdens de Dag van de Duurzaamheid, op 6 oktober bekend gemaakt. De prijzen worden uitgereikt door weervrouw Margot Ribbering.

​​​​​​​De volledige lijst met initiatieven is te vinden op de site van Energieloket Lingewaard, onder de kop “ Nieuws” in de groene balk.

Gepubliceerd op: 14 september 2022