Afbeelding bij nieuwsbericht Rimpelzitting

Rimpelzitting

Op 21 februari is het zover. We hebben er sinds 2020 alleen maar over kunnen praten, maar bij leven en welzijn gaan we het weer meemaken. Voor alle senioren organiseren we dan de RIMPELZITTING, een zo langzamerhand vaste traditie tijdens het Bemmelse carnaval.


De Rimpelzitting was voorheen bekend onder de naam Seniorenzitting, maar na drie jaar nadenken, dubben, wikken en wegen heeft de organisatie besloten de naam RIMPELZITTING te gaan gebruiken als officiële naam. Het is tenslotte carnaval en dan neem je het leven met een knipoog. En wie kunnen er beter knipogen en relativeren dan senioren? Dus vanaf nu: RIMPELZITTING.
Een bont gevarieerd programma is te verwachten! De Opperstalmeesters van De Blauwe Pony zijn erin geslaagd om een keur van optredens te regelen. Er is muziek, dans en een buut, het publiek krijgt volop gelegenheid om mee te doen en te genieten van de podium- en zangkunsten van de Opperstalmeesters zelf, Jos de Waal, Marcel Leijser, René Borgers, een dansgarde, Menno en de Pins en het Hofkoor van de Twintigste Eeuw. Je mag hopen dat er tussendoor nog gelegenheid is om een drankje in te nemen! Het geheel wordt weer op onovertroffen wijze aan elkaar gekletst door opperspreekstalmeester Jan Verhoeven, van wie we ondertussen weten dat ie dat fantastisch kan. Kortom, het wordt een middag die je als senior niet mag en kunt missen.
Zo’n zitting is er niet zo maar. De opperstalmeesters kunnen dit alleen maar voor u geregeld krijgen dankzij een fikse ondersteuning van de Seniorenvereniging KBO Bemmel-Doornenburg, die ooit met deze traditie begonnen is. Verder zijn we dankbaar voor bijdragen van Stichting MGZ, Stichting de Plak en makelaardij Frans Knorth. Op het immateriële vlak worden de opperstalmeesters bijgestaan door de dames van de BOL.
De RIMPELZITTING vindt plaats in zaal De Meierij. De deuren gaan om 14.00 uur open en het programma begint om 14.30 uur. Toegang gratis. Hoe laat het afgelopen is, zien we wel.

Gepubliceerd op: 25 januari 2023