Klik hieronder op Lees verder voor een overzicht met daarbij verdere info.


Yoga 
De Yoga lessen worden door gecertificeerde docenten gegeven.
Een yogales draagt bij aan het krijgen en behouden van een sterk en gezond lichaam.
De oefeningen maken de gewrichten los en maken de spieren sterker en soepeler, zonder deze te veel te belasten.
Het is mogelijk om aan te melden voor een proefles.
Wanneer en waar? Klik hier voor het schema.

Tai Chi
De Tai Chi lessen worden door gecertificeerde docenten gegeven.
Een Tai Chi les draagt bij aan het krijgen en behouden van een sterk en gezond lichaam.
De oefeningen maken de gewrichten los en maken de spieren sterker en soepeler, zonder deze te veel te belasten.
Het is mogelijk om aan te melden voor een proefles.
Wanneer en waar? Klik hier voor het schema.

Psychologie

In deze cursus wordt een inleiding in de psychologie aangeboden, als kennismaking met het vak psychologie. De theoretische invalshoek is de basis, maar daar horen ook praktische opdrachten bij.
Aan een aantal psychologische begrippen en verschijnselen van gedrag wordt aandacht gegeven. Maar ook aan denkwijzen van bekende psychologen zoals Sigmund Freud, John Bowlby, Leon Festinger en anderen die het waarnemen van gedrag beïnvloed hebben. 
Daarnaast worden de volgende onderwerpen aangeboden: sociaal menselijk gedrag gezien vanuit de evolutie, gedrag en gewoonte, de attributietheorie, een strategie voor effectief gedrag, een voorbeeld van een gedragsmodel, emotie en veiligheid.
De cursus wordt gegeven in Cultureel centrum De Kinkel in Bemmel op een vrijdag van 10.00 – 12.00 uur (5 lessen in het najaar).

Levensfilosofie
De mens en de kunst van het leven
In het boek ‘Moderne levenskunsten. De mens en de kunst van het leven’ worden tien levenskunsten besproken, zoals de kunst met rust te laten, de kunst van het vragen stellen, de kunst van het omgaan met tegenstellingen en de kunst van het verdwijnen.
Deze levenskunsten spelen in op actuele levensvragen, zoals het gevoel geleefd te worden, het constant onder druk staan, opspelende emoties, leegte en hectiek. De levenskunsten maken het leven lichter. Ze geven energie, versterken de levendigheid en leren juiste omgangsvormen te vinden met levensvragen. Het zijn geen pijnstillers, oplossingen voor de korte termijn. Ze willen rust laten vallen over levenskwesties en een eigen levensstijl laten ontstaan.
Het bespreekbaar maken van levenskunsten. Van elke levenskunst wordt besproken met welke levensvragen ze zich bezighoudt, welk effect ze heeft op het leven, de onderliggende filosofie en wat het betekent als je van de levenskunst een levenshouding wilt maken. Er komen ook praktijkvoorbeelden aan de orde, af en toe intermezzo’s, regelmatig gedichten als inspiratiebronnen en elk hoofdstuk in het boek wordt afgesloten met vragen en oefeningen. De cursus begint met een inleiding in de levenskunst.
De cursus wordt gegeven in Cultureel centrum De Kinkel in Bemmel op een vrijdag van 10.00 – 12.00 uur (5 lessen in het voorjaar). 

Engels voor gevorderden

Met Engels gaat er een wereld voor u open. Uiteraard komt u met handen en voeten en met Google Translate ook een heel eind, maar het is natuurlijk veel leuker om uit uzelf te communiceren in een taal waarmee u (bijna) overal terecht kunt. Zoals een sport volgens bepaalde regels wordt gespeeld, zo geldt dat ook voor een taal, dus we zullen zeker aandacht besteden aan "grammatica" en "idioom", maar alleen om het taalspel goed te kunnen spelen. Daarvoor gebruiken we een boek als leidraad. De kosten hiervan zijn NIET in het cursusgeld inbegrepen. Tijdens de cursus nemen Engels spreken en luisteren een belangrijke plaats in en zijn er regelmatig allerlei spreeksessies. Van tijd tot tijd zal er zeker ook aandacht worden gegeven aan Engels als cultuurdrager. Dit alles kunt u verwachten als u deelneemt aan een cursus Engels voor gevorderden.
De cursus wordt gegeven in Cultureel centrum De Kinkel in Bemmel op een maandag (20 lessen vanaf begin schooljaar).

Spaans voor beginners
Gaat u volgend jaar, of eerder zelfs op vakantie naar Spanje en wilt u graag meer kunnen zeggen dan 'dos cervezas por favor', 'gracias' en 'olé'? Wilt u nu eindelijk wel eens weten waar al die teksten van die mooie Spaanse 'canciones' over gaan? Begin met Spaans leren.
U leert de basisbeginselen van 'la bonita lengua española' aan de hand van de methode ”Con Custo’’ tekst- en werkboeken, die u zelf aan moet schaffen; aangevuld met extra uitleg en oefenstof buiten deze boeken om, voor zover daar behoefte aan is. Reken steeds op één tot anderhalf uur huiswerk per les. In het begin zal er vooral aandacht zijn voor het aanleren van een goede uitspraak.
Hasta pronto?

Spaans voor gevorderden
Deze cursus(sen) zullen in principe beginnen waar de afgebroken cursussen zijn beëindigd. Waar nodig zal worden begonnen met opfrissen en herhalen. Bent u het een en ander vergeten, geen zorgen daarover - ¡qué no os preocupéis!
In deze cursus(sen) zal de kennis van de grammatica worden uitgebreid. Afhankelijk van het niveau zal steeds vaker in het Spaans worden geconverseerd, Ook zal, naar behoefte, oefenstof buiten het boek om (Con Custo tekst- en oefenboek) worden aangeboden.
Houd steeds rekening met rond de anderhalf uur huiswerk per week. Daarnaast zal, als de beschikbare tijd toereikend blijkt, serieuze aandacht worden geschonken aan het lezen van Spaanstalige lectuur. Alles naar behoefte en belangstelling.
¡Vamos a ver amigos! ¿Qué os parece?
De cursus wordt gegeven in Cultureel centrum De Kinkel in Bemmel op een donderdag van 09.30 - 11.00, van 11.00 - 12.30 en van 13.00 - 14.30 uur (24 lessen vanaf begin schooljaar).

Kunstbeschouwing - Langzaam kijken
"Kijken doe je met je ogen, maar zien doe je met je verstand en je gevoel.
Daarom zien wij de dingen ook altijd anders dan een ander en geven kunstenaars de realiteit heel verschillend weer.”

In deze cursus leer je een schilderij vanuit drie verschillende invalshoeken kennen.
Dat zijn als eerste de drie basisbeeldelementen; kleur, penseelstreek en compositie. Nadat we hen grondig onder de loep genomen hebben,  leer je de sfeer proeven die de schilder met de basisbeeldelementen in zijn werk heeft willen leggen.
Het tweede aspect is de natuurnabootsing. Naar een voorstelling waarin de realiteit perfect is nagebootst kijken wij heel anders dan naar een afbeelding waarin dat niet gebeurt. Hoe dat kijken precies werkt en waarom kunstenaars de realiteit zo verschillend in beeld brengen, wordt nu helder voor je.
Bij deze twee invalshoeken ligt het accent op de vraag hoe de schilder de dingen weergeeft. Bij de laatste invalshoek; de verhalende inhoud gaat het vooral om wat de schilder ons te vertellen heeft. En het meest boeiende is natuurlijk om te zien hoe hij of zij dat doet. De een is luid aanwezig, de ander is verlegen en een derde is heel stipt. Al die verschillen zijn ook in de verf te zien.
We starten dit voorjaar met de basisbeeldelementen en afhankelijk van het tempo waarin de   groep hier grip op krijgt volgt de rest van het verhaal. Het gaat vooral om het plezier van het samen rustig kijken, beleven en begrijpen.
De cursus wordt gegeven in Cultureel centrum De Kinkel in Bemmel op een dinsdag van 10.00 - 12.00 uur (5 lessen in het voorjaar en 5 lessen in het najaar).

Muziekgeschiedenis
Deze cursus bevat vijf sessies.
Muziekgeschiedenis is een deelstroming van de geschiedenis die zich bezighoudt met de ontwikkeling van de muziek. Tijdens deze cursus hoogtepunten uit de Westerse muziekgeschiedenis en er worden verbanden gelegd met andere culturele aspecten binnen een stijlperiode.

Culinair koken
Zelf koken is lekker en gezond, En met deze kookcursus wordt u in no-time een culinaire professional. Van basis snijtechnieken tot het bereiden van soepen, vlees, vis, groenten en desserts, u leert het allemaal dankzij de individuele begeleiding. Nooit meer een magnetronmaaltijd, maar zelf koken met verse ingrediënten.
De cursus wordt gegeven op het Pro College te Bemmel op een maandag, dinsdag en donderdag van 17.00 – 20.00 uur (10 lessen in het najaar en 10 lessen in het voorjaar).